Какво да посетим

Град Сапарева баня се намира на 60 километра от столицата, обграден от две величествени планини Рила и Верила, не спира да удивлява с прекрасната си природа.

Сапарева баня е популярна с минералните си води – в града извира най-горещата минерална вода в цяла Европа – +103 °С. Тук се намира и единственият по рода си на Балканския полуостров гейзер. Символът на Сапарева баня е гейзерът – фонтан, намиращ се в центъра на града.

Курортно селище Паничище

Само на 10 км. От града, се намира курортното селище Паничище. Местност подходяща за разходки и релакс сред китната природа на Рила планина. Селището е и изходен пункт за, една от най-големите природни забележителност в България – Седемте рилски езера.

Седемте Рилски Езера

Седемте рилски езера безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров. Едно приказно място, което си заслужава да се види.Те имат ледников произход. Всяко едно от езерата има собствено име, в зависимост от формата и особеностите си. Голямо събитие в района на Седемте езера е събирането на хората от Бялото братство – дъновистите, на 19 август. Тогава те честват своята Нова година.

Рилски манастир

Рилският манастир представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Манастирът се намира на 70 км. от Сапарева баня. Хотелът предлага трансфер до манастира.

Ресиловски манастир

Манастирът, Покров Богородичен е постоянно действащ женски манастир.. Значително дарение за изграждането му е направил и самият Цар Борис III.

През 1955 манастирът е основно реконструиран. Построени са жилищни сгради и църква. Храмов празник на манастира Покров Богородичен се чества на 1-ви Октомври.

Разгледай нашите неустоими оферти

Цени и оферти

Направи резервация за своя престой

Свържи се с нас Резервирай онлайн