WELLNESS&RELAX

Външен басейн и Wellness център

На разположение на гостите са външен басейн с минерална вода и Wellness център с обособена релакс зона.

Външен басейн

Външният басейн е отворен през всички сезони, дори и в най-студените месеци. Високата температура на минералната вода, позволява ползването му, дори и когато има снежна покривка.

Wellness център

Wellness центърът е оборудван с всичко необходимо за максимален релакс. На разположение на гостите са: Сауна, голямо джакузи – вътрешно и външно, парна баня, солна стая , приключенски душове. Детският и големият басейн за открити с минерална вода.

Mountain WELLNESS&RELAX

Лечебните свойства на водата в Сапарева баня са причина регионът да бъде населен още в дълбока древност. Най-старото известно име на града – Германея, е дадено от траките и е било свързано с горещите минерални извори. Според учените на езика на траките „германея” означавало „гореща вода”. Съществуват и хипотези, че Герман е бил тракийски бог на топлината.

Гостите на хотел ЕМАР, могат свободно да използват лечебните свойства на минералната вода. Външният басейн и джакузи са на разположение дори и в най-студените месеци.

Wellness центърът на хотел ЕМАР предлага следните удобства на своите гости:

Парна баня

Парната баня повишава настроението, тъй като температурната амплитуда влияе на хормона на щастието. Процедурите са препоръчителни при някои кожни проблеми, както и за пречистване (детокс) на организма. Подпомага стимулирането на достъпа на кислород до клетките и също така се препоръчва за отслабване. При една процедура човек обичайно може да „изгори“ до 600 калории.

Сауна

Сауната подобрява жизнеността на тялото и укрепва имунната система. Високата температура спомага за бързото потене, чрез потта се отделят токсините от тялото. Сауната помага за обмяната на веществата в организма и отпуска напрежението в мускулите. Благоприятства за добър и спокоен сън, а също така засилва метаболизма. Изпотяването в сауната, води до премахване на мъртвите клетки и бактерии от горния слой на кожата, така кожата придобива свеж и здрав вид.

Солна стая

Със своя антибактериален, противо -възпалителен и мукорегулаторен ефект, халотерапията подпомага за отхрачването на секретите и правилното функциониране на дихателната система. Подобрява общото здраве и защитни сили на организма, като намалява стреса, неутрализира свободните радикали и подобрява функционирането на тялото.

Виж цени

Приключенски душове

Приключенският душ основно се използва за премахване на стреса и умората. Той е идеалният вариант за контрастна процедура след горещите терапии в Wellness центъра на хотел ЕМАР. Комбинацията от силните водни струи, приятната музика и светлинни ефекти има силен релаксиращ ефект.

Релакс зона

Релакс зоната на Хотел ЕМАР е разположена в близост до басейна и термалните зони. Идеалното място да се отпуснете максимално след Wellness процедурите. Зоната предлага луксозни лежанки, релаксираща музика и приятна гледка.

Масажно студио

Масажи за цяло тяло – класически, релаксиращи и ароматерапевтични масажи с БИО растителни и етерични масла, масаж с вулканични камъни, антицелулитен масаж. Предлагаме и частични масажи за скалп, гръб, рамене и масажна яка, рефлекторен масаж за ходила, както и такъв за за лице.

Виж цени

Външен басейн с минерална вода, открит детски басейн, външно джакузи

Топъл външен басейн с минерална вода. Към басейна има пригодено джакузи и детски басейн. От басейна на хотела се разкрива, прекрасна планинска гледка. През летния сезон гостите, могат да се насладят на слънчевите планински лъчи, а през студените дни на топла минерална вода, а защо не и чаша ароматно вино.

Разгледай нашите неустоими оферти

Цени и оферти

Направи резервация за своя престой

Свържи се с нас Резервирай онлайн